Hi, mijn naam is Anouk

Van nature lees en luister ik tussen de regels door en ben ik gezegend met een groot inzichtelijk en empatisch vermogen. Met gezond verstand ga ik intuïtief grondig te werk, leg ik snel onderlinge verbanden en deel ik dat ook graag op een praktische manier. Altijd al gedaan, als kind, als volwassene en als professional. Nu is het helder dat dit precies is waarmee ik jou kan helpen.

Ik ben geboren in 1978 en op dit moment in een b(l)oeiende fase van mijn leven met een samengesteld gezin met mijn man, vier jongens en een hond. Alleen de jongste woont nog bij ons, de oudste drie wonen op zichzelf, studeren en werken. Dit is mijn persoonlijke verhaal waar je wellicht iets in herkent.

Bewust slapen uitgerust ontwaken

Van vermoeide manager naar rustgevende ondernemer 

April 2016. ‘s Avonds kwam ik moeilijk in slaap, ‘s nachts werd ik vaak meerdere keren wakker en overdag voel ik me vaak on top of the world én ontzettend moe. Er gebeurde veel en mijn ‘ogen dicht en door’ aanpak deed het goed vond ik zelf. Vond ik ook heel normaal in ons ons samengestelde gezin, toen met drie pubers plus een peuter, zorgen om ouders en een managementfunctie. Maar een wake up call bleek onvermijdelijk. Ik moest mezelf in diepste donker tegenkomen om mijn onbewuste en vermoeiende patronen te doorbreken. 

Die transformatie bestond uit vele lagen. Omdat ik slecht sliep, begon ik met verdieping in de literatuur en wetenschappelijke inzichten over het belang van slaap. Wat me vooral heel veel inzicht gaf in slaap-succes-factoren en hoe we ons natuurlijke ritme met onze leefstijl in de weg zitten. Ik paste allerlei inzichten toe en ervaarde al snel een sterker fundament. 

Verschillende lichaamsgerichte trainingen lieten me vervolgens ervaren hoe we onszelf overdag beter kunnen reguleren door bewuster te voelen wat het lichaam wil zeggen. Niet alleen door de ademhalingsoefeningen of houdingen op de yogamat, maar ook door het dagelijks integreren en praktiseren van bewuste aanwezigheid. Daarnaast leerde ik mijn waarden en overtuigingen beter kennen door zelfonderzoek in combinatie met coaching en coach opleidingen. 

Al met al een reis waar ik vooraf nooit voor zou hebben getekend als ik eerlijk ben, maar wel bijzonder waardevol is gebleken. Uiteindelijk heb ik door alle toegepaste inzichten een sterkere bedding en veel meer fysieke, mentale en emotionele flexibiliteit gekregen. En dát geeft rust op alle vlakken, ‘s nachts en overdag.

Connecting the dots

Januari 2018. De combinatie van mijn ervaring, kennis en talent heeft uiteindelijk geleid tot het loslaten van mijn managementfunctie en het oprichten van My Happy Sleeper Company. Sindsdien geef ik masterclasses, yoga en 1:1 sessies over de connectie tussen slaap, ontspanning en zelfbewustzijn.

Ruim 15 jaar ervaring in de corporate wereld zorgt voor (h)erkenning op de werkvloer, omdat ik weet waar je als leider, manager en medewerker mee te maken hebt. Ik spreek dezelfde taal door de verschillende media & marketing en management rollen die ik aan klant en bureauzijde in de FMCG, Finance , Zorg en Telecom branche heb vervuld. 

Daarnaast heb ik meerdere opleidingen, trainingen en workshops gevolgd over hoe je optimaal tot rust kunt komen en wat je daarvoor al in je hebt o.a yin yoga, yoga nidra, ademwerk, co-active coaching en systemisch coachen. Mijn fascinatie voor de betekenis van het leven brengt me dagelijks inspiratie en ik blijf me graag persoonlijk ontwikkelen. 

Sinds de start van Happy Sleeper heb ik al duizenden professionals en vele aansprekende organisaties mogen inspireren, o.a. ProRail, LinkedIn, Google, Auping, IKEA, Rituals, KLM, Vrumona, Nationale Postcode Loterij, Universiteit Utrecht, Deloitte, Grand Vision en vele anderen, waardoor ik met beide benen op de grond mijn dromen kan waarmaken.

Bewust slapen uitgerust ontwaken

“Met mijn ogen open
volg ik mijn eigen ritme
en loop op mijn pad
van verlangen en moed.
Loop je met mee?
Dan gaan we samen
het onbekende tegemoet.”

Anouk

Please, wake me up!

Copyright 2024 My Happy Sleeper Company
info@happysleeper.nl