About

Anouk Puister

Don’t call it a dream, call it a plan

Mijn naam is Anouk Puister (1978). Ik ben een Happy Sleeper, moeder, auteur, spreker en teacher. En het is mijn missie om rust te brengen.

Ik ben er voor iedereen die behoefte heeft aan een betere nachtrust en meer innerlijke rust overdag.

Ik help je graag met praktische inzichten en tools, de Happy Sleeper Habits, waardoor je beter uitgerust met de flow van het leven mee kunt gaan. 

 

Waking up starts with slowing down 

Voordat ik mijn persoonlijke business startte, heb ik 15 jaar in de corporate wereld gewerkt en 40 levensjaren meegemaakt.
Mijn ‘wake up call’ kwam in 2016. Als resultaat van hard werken, veel ballen in de lucht en slaaptekort. Voordat het licht bij mij uitging worstelde ik al jaren met vermoeidheid. Ik vond het moeilijk om in bed de dag los te laten en ‘s nachts werd ik vaak meerdere keren wakker en lag ik te draaien. Mijn rookgordijn ‘ogen dicht en door’ deed het heel lang goed. Slapend door het leven. Soms letterlijk, meestal figuurlijk. Tot ik niet meer kon.

Er volgde een intensieve periode waarin ik de onrust en vermoeidheid heb onderzocht. Mijn karakter en onbedwingbare nieuwsgierigheid hebben me geleid naar verdieping in slaap- en neurowetenschap, yoga filosofie en leefstijl en diverse trainingen (ademwerk, yoga nidra, coaching) waardoor ik steeds bewuster werd. Bewuster van een laag die dieper ligt dan ‘ik slaap slecht’ en ‘ik ben moe’ aan de oppervlakte doet vermoeden.

Mijn route ging van onrust naar nachtrust naar innerlijke rust. Van wilskracht naar zachte kracht. Van denken naar voelen. Ik moest gaan voelen wat me triggerde, wegblijven van afleiding en daar niet bang van worden. Verbinding maken met mezelf en daar de tijd voor nemen. Ik heb het allemaal gedaan en ervaren. En ik heb mezelf wakker gemaakt uit een diepe slaap. 

Waking up starts with slowing down.

Ook als het donker is of donker voelt, laat het leven me elke keer zien dat er vanuit rust en vertrouwen nog iets mooiers kan ontstaan. Het is een interessante paradox, hoe meer rust ik neem en belichaam, hoe meer ik durf te vertrouwen op mijn gevoel, hoe beter ik slaap en hoe meer dromen ik waar kan maken. En andersom.

Door mijn eigen ervaring en onderzoek zag ik dat er zoveel meer mensen zijn die slecht slapen en niet uitgerust wakker worden. In mijn omgeving zag en zie ik vooral dagelijkse onrust in de vorm van vermoeidheid, onrustige nachten en gevoelens. En dat sterkt me in het delen van mijn verhaal, mijn missie en mijn Happy Sleeper Habits. Elke dag opnieuw.

Sinds de start van My Happy Sleeper Company heb ik al duizenden mensen mogen inspireren in sessies bij bedrijven en 1-1, de eerste podcast serie, mijn boek en het superzachte slaapmasker van reststoffen. Alles om de kracht van bewuste rust te ervaren. Ik ben een Happy Sleeper en bijzonder dankbaar mens. 

Als jij ook beter wil slapen en meer rust wil ervaren dan help ik je heel graag. 

Rest well,

Anouk

Ervaring & certificaten

15 jaar ervaring van management tot business analytics en alles er tussenin voor bedrijven, klanten en partners. In 2016 ging het roer om en heb ik me professioneel ontwikkeld middels heel veel lezen en willen begrijpen, verschillende trainingen en vooral veel zelf durven doen en ervaren:

Certificaat Co-Active Coaching (Fundamentals, CTI) . Certificaat Yin Yoga 200h TT (De Nieuwe Yoga School) . Yoga Nidra Advance Module 10h TT (De Nieuwe Yoga School) . Certificaat Yin Elementen & Meridianen 50h TT  (Yogaminds Academy) . Max Strom Breathe & Heal workshop  (Delight yoga) . Yoga Nidra cursus (Happy with Yoga).

Ervaring in diverse (digitale) management, media & marketing rollen bij agencies en aan klantzijde voor lokale en internationale brands (o.a. P&G, Pon, T-Mobile, Essent, Zilveren Kruis, AbnAmro, Heineken, Parship) . Marketing Communicatie B (SRM) . Master Communicatiewetenschap.

Mensen die mij kennen of met mij gewerkt hebben omschrijven mij als empatisch, onderzoekend, reflectief, grondig, open, vrolijk, integer, geaard, ontspannen en intuitief. Allemaal kwaliteiten die ik met heel mijn hart en plezier inzet om rust te brengen.

Sleep & Rest

Slaapmasker

Listen & Rest

Podcast