Je haar reflecteert hoe je je voelt en hoe gezond je bent. Hormonen of medicijnen kunnen vaak een oorzaak zijn van haar uitval of dof haar. Maar een slechte kwaliteit van slaap heeft ook veel invloed op het haar, waardoor haaruitval kan ontstaan. Genoeg rust, maar ook voeding en extra supplementen, zoals Biotine vitamine B, kunnen van binnenuit helpen je haar gezond en glanzend te houden.  Rachel Geerman van haarsalon The Building in Amsterdam geef tips hoe je je haar beschermt en mooi en gezond houdt tijdens het slapen:

  • Borstel je haar voordat je gaat slapen. Dit zal helpen om knopen en klitten in de ochtend te minimaliseren. Mason pearson is de perfecte borstel, overigens niet voor krullend haar.
  • Vlecht je haar losjes. Dit zorgt dat je haar niet te veel wrijving krijgt tijdens het slapen. Voor onrustige slapers erg handig. En geeft een leuk en speels resultaat ide volgende dag als je de vlechten los haalt. Spray het haar dan even met een sea salt spray en je hebt een nochalante beach wave.
  • Gebruik een zijden of satijnen kussensloop.
  • Vermijd het gebruik van elastische banden.
  • Slaap met droog haar.
  • Je kunt je haar extra voeden door op droog haar het juiste haar masker aan te brengen. Draai het in een knot of knoop er een zijden zakdoek omheen. Spoel het masker in de ochtend uit. Zo heeft je haar de hele nacht alle voeding van het masker kunnen opnemen.

Foto: Vladislav Muslakov

 

Gerelateerde Artikelen

Slapen in een digitale wereld

Vorig jaar was ik op zoek naar een nieuwe bril en toe aan nieuwe lenzen. En tijdens mijn oogmeting bij de opticien sprak ik over mijn vermoeide ogen, last van een fel computerscherm (ik heb grote pupillen en zet de helderheid altijd al lager dan iedereen bij ons...

Lees meer

Get the sleep you want!

Donderdagavond 14 maart a.s. organiseren we een bijzonder event! Voorafgaand aan de Internationale Dag van de Slaap op 15 maart 2019, organiseer ik, samen met Hanneke Peeters van Rock Your World en Eliane Bernhard van House of Deeprelax een uniek event in samenwerking...

Lees meer
Met je ogen dicht een groter geluk bereiken

 

 

©2019 Happy Sleeper | Disclaimer  &  Privacy