FEATURED IN 

Een sabbatical met een bijzondere reden

‘Nu ervaar ik vooral innerlijke rust. Ik geef het ook mee aan cliënten: maak ruimte om te voelen’

Laat je lichaam voor je werken

Slaap is het fundament voor alles wat we doen. Als dat fundament scheurtjes begint te vertonen, merk je dat aan je fysieke en mentale gezondheid. Daar weet Anouk alles van. Wij spraken haar over het belang van slaap en het bewust doorbreken van onbewust vermoeiende patronen.

When you get, give. When you learn, teach

– MAYA ANGELOU

Met deze tips slaap je wél goed

‘Anouk Puister van Happy Sleeper verwoordt het als volgt: de nacht is een spiegel van je dag. Hoe drukker je dag is, hoe meer prikkels je zenuwstelsel te verwerken heeft. Overdag wat vaker rustmomenten inbouwen voorkomt dat je alle indrukken in één keer ‘s avonds moet verwerken..

Syptomen chronisch slaaptekort

‘Ken je dat zware, uitgeputte gevoel na een slapeloze nacht? Nou is één slechte nacht natuurlijk nog geen ramp. Maar wat nu als je regelmatig onrustige nachten maakt en moe opstaan de standaard wordt? Het kan zijn dat er sprake is van een chronisch slaaptekort, herkenbaar aan 9 verborgen symptomen’

Oefeningen om tot rust te komen

‘We herkennen het allemaal wel: een slapeloze nacht. Voor sommige is dit een uitzondering, terwijl andere juist heel veel moeite hebben om een goede nachtrust te krijgen. In haar boek Bewust slapen en uitgerust ontwaken legt Anouk Puister uit hoe je je nachtrust kunt verbeteren. In dit artikel lees je welke oefeningen je kunt doen om ‘s avonds tot rust te komen en beter te kunnen slapen.’

Gun jezelf de tijd voor het oplossen van slaapproblemen

Slapen, we doen het allemaal. Maar slaap je ook lekker? Word je uitgerust wakker of sleep je jezelf het bed uit voor weer een nieuwe dag? Dan hebben we het over de kwaliteit van slapen. Hoe zorg je dat je goed slaapt en uitgerust wakker wordt? Gezondheidsnet vroeg het slaapexpert én ervaringsdeskundige Anouk Puister, ook bekend als de Happy Sleeper. In haar boek legt zij uit hoe bepaalde leefgewoontes en een groter zelfbewustzijn kunnen leiden tot rustgevende slaap.

Vertraging is de sleutel

Goed slapen is namelijk belangrijk voor veel dingen. Eigenlijk is het de basis voor veel gezondheid gerelateerde dingen. Het klinkt heel basaal, maar dat is het ook. Slaap is een groot deel van ons leven en zorgt voor veel positieve dingen. Als je het goed doet. Volgens Anouk Puister, slaapcoach en ervaringsdeskundige, weten de meesten van ons wel dat slaap goed voor je is, maar zit de uitdaging hem juist in het omzetten van kennis in actie.

Slaapstad

Samenwerking met de Economic Board Almere voor een fysieke plek in de stad om te leren over het belang van slaap.

 

Slaapfitness

Samenwerking met IKEA voor een online videoserie over het belang van goede nachtrust

 

De Nachtzoen

Interiew met Marleen Stelling over een deel van mijn eigen route naar rust

 

Zomer met Art

Item met slaaponderzoeker Eus van Someren over de echte oorzaak van slaapproblemen.

 

Bewust beter uitgerust

© 2024 My Happy Sleeper Company