Selecteer een pagina
Vorige week las ik een artikel in het Parool met als kop: “Weinig slaap en veel stress: ministers lopen op hun tandvlees.” Ik maak me dus een beetje zorgen, want leiderschap heeft slaap nodig. Slaap is goed voor het geheugen, het reguleren van emoties en het immuunsysteem. Alledrie uitzonderlijk belangrijk in het hier en nu.

Slaap zorgt voor focus, creativiteit en beoordelingsvermogen.
Slaap zorgt voor zelfbeheersing, veerkracht en compassie.

Ik doe hierbij een oproep vanuit mijn hart aan iedereen, en zeker aan onze leiders: Zorg voor voldoende slaap en rust.

Deze kleine aanpassingen kunnen #samen al een enorm verschil maken:
1. Slaap 7-9u per nacht.
2. Creëer regelmaat. Zelfde tijd naar bed, zelfde tijd op. Ook in het weekend.
3. Zie veel daglicht overdag, vooral in de ochtend.
4. Plan overdag rustmomenten in.
5. Bouw je dag af. Dim je lichten ’s avonds en verminder schermtijd.

Het creëren van een bewuste en wereld met veel meer compassie hangt af van onze collectieve rust.
Voel je vrij dit bericht te delen om zoveel mogelijk rust te verspreiden.

More to read & rest

Hoe kies je een goed hoofdkussen?

Hoe kies je een goed hoofdkussen?

Wat is het beste hoofdkussen? Die vraag heb ik vaker gekregen. Kort gezegd, iedere slaper is anders en er is geen absoluut antwoord. Maar als je ligt te draaien en te woelen ’s nachts en je niet meer comfortabel op je kussen ligt, dan is het wel tijd voor een nieuwe....

Lees meer
Slaapfitness je mee?

Slaapfitness je mee?

Mijn persoonlijke verhaal, kennis, ervaring en oefeningen deel ik al een aantal jaar met veel plezier in workshops en in yogalessen en ik heb al veel mooie dingen mogen doen. Maar nu mag ik mijn missie op veel grotere schaal met jullie delen! IKEA Nederland vroeg of...

Lees meer
Hoe pak je de ultieme nachtrust?

Hoe pak je de ultieme nachtrust?

We zouden het soms anders willen zien, maar helaas zitten er maar 24 uren in een dag. En als je graag fit en gezond wilt blijven zou je een derde daarvan moeten slapen. Judith Noordzij, ondernemer en burn-out ervaringsdeskundige, nodigde mij uit voor de podcast...

Lees meer

Please, wake me up!

Copyright 2023 My Happy Sleeper Company
info@happysleeper.nl