Omdat ik met Happy Sleeper mijn missie heb gevonden, namelijk meer bewustzijn creëren rondom het belang van slaap, zal je begrijpen dat ik vorige week heel erg blij was met een uitnodiging voor een item over slaapproblemen in Nederland.  Ik mocht live op RTL4 aanschuiven bij Zomer met Art om te praten over het laatste nieuws dat het CBS naar buiten heeft gebracht: een kwart van de Nederlanders van 25 jaar of ouder had in 2018 slaapproblemen blijkt uit de nieuwe cijfers uit de Gezondheidsenquête . Bij arbeidsongeschikten lag dat aandeel zelfs meer dan twee keer zo hoog. 

Maar wat is nou echt de oorzaak van die slaapproblemen? Dat was de grote vraag van Art. Samen met Eus Van Someren vooraanstaand slaaponderzoeker bij het Nederlands Herseninstituut gaf ik een reactie en concrete tips. We kwamen met een boodschap die veel meer diepgang nodig heeft, maar dit was absoluut een mooi begin op live tv. Superleuk om te doen ook! Je kunt mijn aandeel in aflevering #47 terugkijken via RTL XL .

Gerelateerde Artikelen

Rustiger slapen met een zwaartekracht deken

Slapen is de ultieme overgave aan het niets. Je doet je ogen dicht en is het belangrijk dat je je veilig voelt. Maar als je de hele dag in een ‘aan’ modus staat, dan kan het ’s avonds moeilijk zijn om in slaap te vallen, of weer terug in slaap te vallen als je ’s...

Lees meer

Slapen in een digitale wereld

Vorig jaar was ik op zoek naar een nieuwe bril en toe aan nieuwe lenzen. En tijdens mijn oogmeting bij de opticien sprak ik over mijn vermoeide ogen, last van een fel computerscherm (ik heb grote pupillen en zet de helderheid altijd al lager dan iedereen bij ons...

Lees meer

Get the sleep you want!

Donderdagavond 14 maart a.s. organiseren we een bijzonder event! Voorafgaand aan de Internationale Dag van de Slaap op 15 maart 2019, organiseer ik, samen met Hanneke Peeters van Rock Your World en Eliane Bernhard van House of Deeprelax een uniek event in samenwerking...

Lees meer
Met je ogen dicht een groter geluk bereiken

 

 

©2019 Happy Sleeper | Disclaimer  &  Privacy