Omdat ik met Happy Sleeper mijn missie heb gevonden, namelijk meer bewustzijn creëren rondom het belang van slaap, zal je begrijpen dat ik vorige week heel erg blij was met een uitnodiging voor een item over slaapproblemen in Nederland.  Ik mocht live op RTL4 aanschuiven bij Zomer met Art om te praten over het laatste nieuws dat het CBS naar buiten heeft gebracht: een kwart van de Nederlanders van 25 jaar of ouder had in 2018 slaapproblemen blijkt uit de nieuwe cijfers uit de Gezondheidsenquête . Bij arbeidsongeschikten lag dat aandeel zelfs meer dan twee keer zo hoog. 

Maar wat is nou echt de oorzaak van die slaapproblemen? Dat was de grote vraag van Art. Samen met Eus Van Someren vooraanstaand slaaponderzoeker bij het Nederlands Herseninstituut gaf ik een reactie en concrete tips. We kwamen met een boodschap die veel meer diepgang nodig heeft, maar dit was absoluut een mooi begin op live tv. Superleuk om te doen ook! Je kunt mijn aandeel in aflevering #47 terugkijken via RTL XL .

Gerelateerde Artikelen

Tussen droom en werkelijkheid

Tussen droom en werkelijkheid

Het is nog vroeg. Ik lig beneden in de speelkamer. Tijd voor mezelf. Net een korte yoga oefening gedaan en nu een begeleide meditatie. Opeens hoor ik van boven “Mamaaaaa”.  En nog een keer duidelijker “Mamaaaaaa”. Ik hoor intens verdriet. Ik sta op en luister onder...

Lees meer
Pillow Talk #8 Manu Keirse

Pillow Talk #8 Manu Keirse

Hoe kun je ruimte maken voor verdriet zodat je rustig kunt slapen? We hebben het over hoe je liefdevol met rouw en verlies kunt omgaan, wat die emoties met mensen doen en hoe je goed afscheid kunt nemen.  Manu is klinisch psycholoog en rouw-en verliesdeskundige en...

Lees meer
Hoe kies je een goed hoofdkussen?

Hoe kies je een goed hoofdkussen?

Wat is het beste hoofdkussen? Die vraag heb ik vaker gekregen. Kort gezegd, iedere slaper is anders en er is geen absoluut antwoord. Maar als je ligt te draaien en te woelen ’s nachts en je niet meer comfortabel op je kussen ligt, dan is het wel tijd voor een nieuwe....

Lees meer
Met je ogen dicht een groter geluk bereiken

 

 

©2020  My Happy Sleeper Company | Disclaimer  &  Privacy