Een wereldwijde slaaprevolutie door ‘s werelds eerste slaaprobot.

De robot bevordert slaap door een rustgevende werking op lichaam en geest. Dit resulteert in minder stress en angst, waardoor men sneller in slaap valt, langer slaapt en opgefrist wakker wordt.
“Kennis over slapen is leuk en er zijn veel apps die je helpen je slaap te volgen, maar het is tijd voor een product als Somnox dat echt iets doet om je te helpen in slaap te vallen” aldus mede-oprichter van Somnox, Julian Jagtenberg.

De slaaprobot simuleert menselijke ademhaling, waardoor de gebruiker zijn ademhaling onbewust aanpast aan het ademhalingsritme van de slaaprobot.
Somnox heeft een eigen applicatie die beschikbaar is voor iPhone en Android smartphones, waarmee de gebruiker de instellingen op zijn/haar voorkeur kan wijzigen, zodat een persoonlijk afgestemd ademhalingsprofiel ontstaat. Naast ademhaling, beschikt Somnox over verschillende audiofunctionaliteiten. De applicatie biedt geluiden van hartslagen, meditaties en slaapliedjes aan en ook is het mogelijk om je eigen audiofragmenten te uploaden.
Gedurende 24 maanden van research en development heeft Somnox feedback ontvangen van ruim 5000 testpersonen, wat tot honderden prototypen heeft geleid. Om de ontwikkeling te optimaliseren heeft Somnox meer dan 50 intensieve slaaptrajecten met test-slapers uitgevoerd.

Somnox co-ontwierp de slaaprobot met Koninklijke Auping om het ultieme comfort te bieden door middel van een duurzaam product met hoogwaardige materialen. De slaaprobot wordt ook geproduceerd door Auping in Deventer.

Met de introductie van de slaaprobot is de droom van de vier jonge Somnox oprichters pas net begonnen. “We hebben het onze missie gemaakt om in 2025 100.000 mensen aan een goede nachtrust te helpen met ’s werelds beste natuurlijke slaapoplossing” aldus Jagtenberg.

Somnox werd aanvankelijk te koop aangeboden op Kickstarter en overtrof zijn crowdfunding-doel met 200 procent. De slaaprobot gaat nu in productie. Een pre-order is mogelijk vanaf €499,-, verwachte levering in oktober 2018.

Foto: Somnox