Mijn persoonlijke verhaal, kennis, ervaring en oefeningen deel ik al een aantal jaar met veel plezier in workshops en in yogalessen en ik heb al veel mooie dingen mogen doen. Maar nu mag ik mijn missie op veel grotere schaal met jullie delen! IKEA Nederland vroeg of ik mee wilde werken aan het ontwikkelen van de allereerste #slaapfitness les van Nederland! Om iedereen – en dus ook jou- te helpen beter te slapen.Goed slapen kun je echt leren!

Wie mij kent en/of al langer volgt, weet dat ik grootse dromen heb met mijn Happy Sleeper missie om mensen te helpen beter te slapen en overdag meer rust te laten ervaren. Om die droom waar te maken, heb ik nu deze bijzonder leuke samenwerking. Onder het mom “zonder moed, geen actie” ben ik behoorlijk uit m’n comfortzone gehaald met de video opnames, maar ik ben bijzonder trots op het eindresultaat!

Slapen is goed voor je immuunsysteem

Goed slapen boost je humeur, is goed voor je zelfvertrouwen én is belangrijk voor je immuunsysteem. Maar het kan soms knap lastig zijn om optimaal je rust te pakken en lekker te slapen. De relevantie is nu misschien wel groter dan ooit.  Want juist in deze tijd waarin mensen (meer) moeite zullen hebben met het vinden van het juiste ritme qua werk, ontspanning en beweging komt slaap vaak op de laatste plaats. Letterlijk als sluitpost van een hele drukke dag met stress als grootste vijand.

IKEA Slaapfitness

Ik vertel in een sessie van ongeveer twintig minuten hoe je meer uit je nachtrust kunt halen aan de hand vijf stappen. Je krijgt meer slaapkennis, help ik je om je slaapsfeer – licht, temperatuur, geluid en lucht – te verbeteren. Er worden tips gegeven om van je kamer een oase van rust te maken en je doet tijdens de sessie ademhalings- en fysieke oefeningen, die je helpen om te ontspannen.

Belang van goede nachtrust

Goed slapen zorgt er niet alleen voor dat je uitgerust aan de dag kan beginnen, het kan invloed hebben op onder andere je gemoedstoestand, je immuunsysteem en je hart en bloedvaten. Maar goed slapen is niet makkelijk. Bijna de helft van de Nederlanders geeft aan ’s nachts wakker te worden en moeite te hebben om weer in slaap te vallen. 94% van de mensen kijkt naar een telefoon- of computerscherm voor het slapengaan, terwijl 73% zich ervan bewust is dat dit ervoor zorgt dat je minder makkelijk in slaap valt. Piekeren, later slapen door huiswerk en mediagebruik zijn factoren die invloed hebben op de slaapkwaliteit- en kwantiteit van Nederlandse jongeren.

Iedereen kan de IKEA Slaapfitness sessie gratis volgen via de Instagram-accounts van IKEA Nederland en OneFit. Ga naar @ikeanederland of @onefit.community op Instagram. Of volg de sessie via het YouTube-kanaal van IKEA Nederland.

Gerelateerde Artikelen

Hoe kies je een goed hoofdkussen?

Hoe kies je een goed hoofdkussen?

Wat is het beste hoofdkussen? Die vraag heb ik vaker gekregen. Kort gezegd, iedere slaper is anders en er is geen absoluut antwoord. Maar als je ligt te draaien en te woelen ’s nachts en je niet meer comfortabel op je kussen ligt, dan is het wel tijd voor een nieuwe....

Lees meer
Pillow Talk #7 Martijn Rodijk

Pillow Talk #7 Martijn Rodijk

Dit keer een gesprek met Martijn Rodijk. Martijn geeft personal training om jouw doelen te bereiken. Ik heb Martijn eerder in actie gezien en werd direct getriggerd door zijn resultaatgerichte manier van presenteren. Een beetje technisch, waar ik wel van hou, en...

Lees meer
Hoe pak je de ultieme nachtrust?

Hoe pak je de ultieme nachtrust?

We zouden het soms anders willen zien, maar helaas zitten er maar 24 uren in een dag. En als je graag fit en gezond wilt blijven zou je een derde daarvan moeten slapen. Judith Noordzij, ondernemer en burn-out ervaringsdeskundige, nodigde mij uit voor de podcast...

Lees meer
Met je ogen dicht een groter geluk bereiken

 

 

©2020  My Happy Sleeper Company | Disclaimer  &  Privacy