Selecteer een pagina

Mijn persoonlijke verhaal, kennis, ervaring en oefeningen deel ik al een aantal jaar met veel plezier in workshops en in yogalessen en ik heb al veel mooie dingen mogen doen. Maar nu mag ik mijn missie op veel grotere schaal met jullie delen! IKEA Nederland vroeg of ik mee wilde werken aan het ontwikkelen van de allereerste #slaapfitness les van Nederland! Om iedereen – en dus ook jou- te helpen beter te slapen.Goed slapen kun je echt leren!

Wie mij kent en/of al langer volgt, weet dat ik grootse dromen heb met mijn Happy Sleeper missie om mensen te helpen beter te slapen en overdag meer rust te laten ervaren. Om die droom waar te maken, heb ik nu deze bijzonder leuke samenwerking. Onder het mom “zonder moed, geen actie” ben ik behoorlijk uit m’n comfortzone gehaald met de video opnames, maar ik ben bijzonder trots op het eindresultaat!

Slapen is goed voor je immuunsysteem

Goed slapen boost je humeur, is goed voor je zelfvertrouwen én is belangrijk voor je immuunsysteem. Maar het kan soms knap lastig zijn om optimaal je rust te pakken en lekker te slapen. De relevantie is nu misschien wel groter dan ooit.  Want juist in deze tijd waarin mensen (meer) moeite zullen hebben met het vinden van het juiste ritme qua werk, ontspanning en beweging komt slaap vaak op de laatste plaats. Letterlijk als sluitpost van een hele drukke dag met stress als grootste vijand.

IKEA Slaapfitness

Ik vertel in een sessie van ongeveer twintig minuten hoe je meer uit je nachtrust kunt halen aan de hand vijf stappen. Je krijgt meer slaapkennis, help ik je om je slaapsfeer – licht, temperatuur, geluid en lucht – te verbeteren. Er worden tips gegeven om van je kamer een oase van rust te maken en je doet tijdens de sessie ademhalings- en fysieke oefeningen, die je helpen om te ontspannen.

Belang van goede nachtrust

Goed slapen zorgt er niet alleen voor dat je uitgerust aan de dag kan beginnen, het kan invloed hebben op onder andere je gemoedstoestand, je immuunsysteem en je hart en bloedvaten. Maar goed slapen is niet makkelijk. Bijna de helft van de Nederlanders geeft aan ‘s nachts wakker te worden en moeite te hebben om weer in slaap te vallen. 94% van de mensen kijkt naar een telefoon- of computerscherm voor het slapengaan, terwijl 73% zich ervan bewust is dat dit ervoor zorgt dat je minder makkelijk in slaap valt. Piekeren, later slapen door huiswerk en mediagebruik zijn factoren die invloed hebben op de slaapkwaliteit- en kwantiteit van Nederlandse jongeren.

Iedereen kan de IKEA Slaapfitness sessie gratis volgen via de Instagram-accounts van IKEA Nederland en OneFit. Ga naar @ikeanederland of @onefit.community op Instagram. Of volg de sessie via het YouTube-kanaal van IKEA Nederland.

Gerelateerde Artikelen

Leiderschap heeft slaap nodig

Leiderschap heeft slaap nodig

Vorige week las ik een artikel in het Parool met als kop: “Weinig slaap en veel stress: ministers lopen op hun tandvlees.” Ik maak me dus een beetje zorgen, want leiderschap heeft slaap nodig. Slaap is goed voor het geheugen, het reguleren van emoties en het...

Lees meer
Tussen droom en werkelijkheid

Tussen droom en werkelijkheid

Het is nog vroeg. Ik lig beneden in de speelkamer. Tijd voor mezelf. Net een korte yoga oefening gedaan en nu een begeleide meditatie. Opeens hoor ik van boven “Mamaaaaa”.  En nog een keer duidelijker “Mamaaaaaa”. Ik hoor intens verdriet. Ik sta op en luister onder...

Lees meer
Pillow Talk #8 Manu Keirse

Pillow Talk #8 Manu Keirse

Hoe kun je ruimte maken voor verdriet zodat je rustig kunt slapen? We hebben het over hoe je liefdevol met rouw en verlies kunt omgaan, wat die emoties met mensen doen en hoe je goed afscheid kunt nemen.  Manu is klinisch psycholoog en rouw-en verliesdeskundige en...

Lees meer
Met je ogen dicht een groter geluk bereiken

 

 

©2020  My Happy Sleeper Company | Disclaimer  &  Privacy