De huidige tijd vraagt veel van ons allemaal en leidt veelal tot onrust, overspannenheid of burn-out. Een situatie die je echt heel graag wil voorkomen! Maar hoe doe je dat  als alle omstandigheden gelijk blijven? Werken vanuit je hart geeft rust! 

In de media wordt er momenteel veel geschreven en gesproken over de onderwerpen geluk op je werk en werken vanuit je hart. Vóór de huidige trend lag de focus vooral op burnout en stress op de werkvloer. Maar ik geloof juist in de verschuiving van de focus naar geluk! Waarom? Omdat het de enige én de meest duurzame remedie is tegen de huidige epidemie van overspannenheid en burnout. Veel mensen zijn verstrikt geraakt in de automatische piloot, het zelfgebouwde web van alles TE VEEL en UITZICHTLOOS. Hierdoor ervaren ze geen ruimte om stil te staan bij waarom ze de dingen doen. Laat staan dat er ruimte is voor een zoektocht naar waar ze echt in hun hart blij van worden.

Wat is jouw harten-wens?

In ons lichaam werkt het eigenlijk heel simpel. Als je werk doet dat je niet echt leuk vindt, in een omgeving waar je je niet gesteund en veilig voelt, dan kost dat jouw lichaam energie. Doe je daarentegen werk waarbij je het gevoel van purpose, waardering en blijheid voelt en dat in een omgeving waarbij je oprechte verbinding en steun voelt, dan geeft dat jouw lichaam energie. Het maakt dan namelijk onder andere het hormoon DHEA aan. DHEA heeft een positief effect op je immuunsysteem, het zorgt voor vernieuwing en herstel van je cellen.

Het is in feite een simpel rekensommetje, hoeveel energie verlies je tijdens je werk? En hoeveel energie genereer je tijdens je werk? Dat maakt of je je aan het einde van de dag nog vitaal voelt.
In ons leven komen er altijd factoren op ons pad die ervoor zorgen dat we emoties als pijn, verdriet, wanhoop en frustratie ervaren. Die onverwachte factoren en wendingen kunnen we niet altijd beïnvloeden. Waar we wel invloed op hebben is op onze keuze wat voor werk we doen en waar we in ons leven aandacht aangeven. En juist omdat we veel tijd doorbrengen op ons werk is het belangrijk om deze tijd goed te besteden. Dat is weer dat simpele rekensommetje.

Waar word je echt gelukkig van?

Als je energiehuishouding op orde is, kun je veerkrachtig omgaan met de niet beïnvloedbare factoren die ook bij het leven horen. En daarom is het cruciaal om stil te staan bij de vragen:
Waar word ik gelukkig van? Wat is mijn natuurlijk potentieel? Wat doe ik met heel mijn hart?
De antwoorden op deze vragen zijn misschien niet simpel te beantwoorden. Vooral niet als je verwikkeld bent geraakt in dat zelfgebouwde web van te veel dingen en een uitzichtloze situatie. Maar het is absoluut de moeite waard om je antwoorden te vinden. Mijn ervaring is dat deze vragen zich niet alleen laten beantwoorden door het intellect. Ga op zoek naar jouw manier en help jezelf om fysiek, mentaal en emotioneel in topconditie te komen. Dat geeft rust en dan kun je beter slapen. Mindfulness en hartcoherentie kun je helpen net als een fijne coach. 

Seline Huisman van The Mindustry is Heartmath coach en helpt al jaren bedrijven en managers de gevolgen van stress te verminderen om beter te kunnen presteren. Het hart staat hierbij centraal. Ik heb Seline leren kennen tijdens mijn Yin yoga teacher trainer en werd geholpen door haar rustige en duidelijke uitleg en concrete oefeningen om met stress en onrust om te gaan. Als je behoefte hebt aan ondersteuning kan ik je Seline van harte aanbevelen,  ze zal je vanuit haar  hart helpen. Meer informatie en contact via www.themindustry.nl.