Seline Huisman van The Mindustry is Heartmath coach helpt al jaren bedrijven en managers de gevolgen van stress te verminderen om beter te kunnen presteren én slapen. Het hart staat hierbij centraal.
De huidige tijd vraagt veel van ons allemaal en leidt veelal tot overspannenheid of burn-out. Een situatie die je echt heel graag wil voorkomen! Maar hoe doe je dat dan als alle omstandigheden gelijk blijven? Seline heeft meerdere succesvolle programma’s ontwikkelt die je helpen anders te kijken naar omstandigheden en problemen. Zo ontstaat er ruimte voor creatieve en effectieve oplossingen om te functioneren vanuit je kracht en vanuit je hart. Ik heb Seline leren kennen tijdens mijn Yin yoga teacher trainer en werd geholpen door haar rustige en duidelijke uitleg en concrete oefeningen om met stress en onrust om te gaan.
Op Happy Sleeper zal Seline op regelmatige basis haar Tips & Tricks met je delen om je overdag te helpen met het creëren van een rustig hart en hoofd.  Zodat je ’s avonds ontspannen kunt gaan slapen.

Werken vanuit je hart en natuurlijke potentie.

In de media wordt er momenteel veel geschreven en gesproken over de onderwerpen geluk op je werk en werken vanuit je hart. Vóór de huidige trend lag de focus vooral op burnout en stress op de werkvloer. Maar ik geloof juist in de verschuiving van de focus naar geluk!
Waarom? Omdat het de enige én de meest duurzame remedie is tegen de huidige epidemie van overspannenheid en burnout.
In mijn werk als coach en trainer spreek ik veel mensen die overspannen of burnout zijn. Ze zijn verstrikt geraakt in de automatische piloot, het zelfgebouwde web van alles TE VEEL en UITZICHTLOOS. Hierdoor ervaren ze geen ruimte om stil te staan bij waarom ze de dingen doen. Laat staan dat er ruimte is voor een zoektocht naar waar ze echt in hun hart blij van worden.

Heb jij voldoende DHEA hormoon?

In ons lichaam werkt het eigenlijk heel simpel. Als je werk doet dat je niet echt leuk vindt, in een omgeving waar je je niet gesteund en veilig voelt, dan kost dat jouw lichaam energie.
Doe je daarentegen werk waarbij je het gevoel van purpose, waardering en blijheid voelt en in een omgeving waarbij je oprechte verbinding en steun voelt, dan geeft dat jouw lichaam energie. Het maakt dan namelijk onder andere het hormoon DHEA aan.
DHEA heeft een positief effect op je immuunsysteem, het zorgt voor vernieuwing en herstel van je cellen.
Het is in feite een simpel rekensommetje, hoeveel energie verlies je tijdens je werk? En hoeveel energie genereer je tijdens je werk? Dat maakt of je je aan het einde van de dag nog vitaal voelt.
In ons leven komen er altijd factoren op ons pad die ervoor zorgen dat we emoties als pijn, verdriet, wanhoop en frustratie ervaren. Die onverwachte factoren en wendingen kunnen we niet altijd beïnvloeden. Waar we wel invloed op hebben is op onze keuze wat voor werk we doen en waar we in ons leven aandacht aangeven. En juist omdat we veel tijd doorbrengen op ons werk is het belangrijk om deze tijd goed te besteden. Dat is weer dat simpele rekensommetje.

Waar word je echt gelukkig van?

Als jouw energiehuishouding op orde is, kun je veerkrachtig omgaan met de niet beïnvloedbare factoren die ook bij het leven horen. En daarom is het cruciaal om stil te staan bij de vragen:
Waar word ik gelukkig van? Wat is mijn natuurlijk potentieel? Wat doe ik met heel mijn hart?
De antwoorden op deze vragen zijn misschien niet simpel te beantwoorden. Vooral niet als je verwikkeld bent geraakt in dat zelfgebouwde web van te veel dingen en een uitzichtloze situatie. Maar het is echt de moeite waard om je antwoorden te vinden. Mijn ervaring is dat deze vragen zich niet alleen laten beantwoorden door het intellect. Ga op zoek naar jouw manier en help jezelf om fysiek, mentaal en emotioneel in topconditie te komen. Dat geeft rust en dan kun je beter slapen.
Ik ondersteun dagelijks mensen en organisaties om energie te managen en de antwoorden op deze belangrijke vragen te vinden. Daarbij maak ik onder andere gebruik van Mindfulness en Hartcoherentie, Met name de combinatie van verschillende tools maakt het bijzonder effectief.

Wil je ondersteuning? Of wil je dat er binnen jouw bedrijf aandacht komt voor deze vraagstukken?
Laat het Seline weten. Want dit is namelijk het werk dat ze vanuit haar natuurlijke potentie en volledig vanuit haar hart doet. Meer informatie en contact via www.themindustry.nl.

Ik ben Seline Huisman. Het is mijn levensmissie om mensen en organisaties te ondersteunen veerkracht te ontwikkelen en te behouden. Zodat je als mens, maar ook als organisatie, je goed kunt voorbereiden op, goed om kunt gaan met en goed kunt herstellen van lastige situaties die zich voordoen. Dat je gedurende de dag zoveel mogelijk veerkracht en energie behoudt. Om te doen wat je je daadwerkelijk belangrijk vind. En dat je kunt genieten van de mooie dingen in het leven.