Yoga Nidra is dé manier om te ontspannen overdag. Of voor je gaat slapen. Een Yoga Nidra meditatie van 20 minuten staat gelijk aan praktisch 4 uur slaap. Voor mij een ideaal rustmoment na de lunch. Ik merk dat mijn aandacht en concentratie na een Yoga Nidra sessie weer scherper zijn en ik voel me beter, productiever en gelukkiger. Ik nodig je uit het zelf te ervaren.

De ultieme ontspanningsoefening

Yoga Nidra is een traditionele yoga oefening en betekent de slaap van de yogi’s. Anders gezegd, het is de ultieme ontspanningsoefening!
Hoe vaak nemen we, of hebben we de tijd om echt te ontspannen? We gaan pas relaxen als we werk, avondroutine met eten en kinderen of andere dingen los kunnen laten na een bepaald tijdstip. Dan pas ‘mag’ het. En dan doen we dat vaak in de vorm van Netflix, nieuws, of social media. En als we onszelf dan toestaan om echt even niets te doen of te gaan slapen, dan gaan de spanning, stress, onzekerheden of angsten vaak mee in dat moment. Gedachten komen en gaan heel snel. En juist dat wil je eigenlijk voorkomen.
Met een Yoga Nidra meditatie kun je tijdens je dag of voor je gaat slapen overstappen van hectiek naar een ontspanningsmodus. Je zult merken dat je hoofd en lijf kunt verstillen, zodat ze allebei kunnen resetten en herstellen.

Yoga Nidra betekent echter niet dat je gaat slapen, je blijft waakzaam en alert

Iedereen kan het beoefenen, want het enige dat je hoeft te doen is liggend op je rug luisteren naar een stem die je begeleidt. Omdat je luistert en je geest dus ‘bezig’ is, heb je geen tijd en ruimte over om te piekeren. Door de beoefening van Yoga Nidra gaan je hersenen moeiteloos over in een veranderde bewustzijnsstaat die je helpt ontspannen, focussen, beter slapen, en nog veel meer.
Iedereen herkent deze fase wel van vlak voor je in slaap valt. Je bewustzijn bevindt zich op het randje van slaap en bewustzijn. Je lichaam slaapt terwijl je geest helder is.
Tijdens deze fase worden ervaringen verwerkt, spierspanning en stress in je lichaam nemen af en je bloeddruk en hartslag dalen. En dit heeft een zeer helende werking op lichaam en geest.
Yoga Nidra brengt je in een staat waarin je onderbewuste en intuïtieve mind actief worden, waardoor je je erna niet alleen uitgeruster, maar ook creatiever kunt voelen. En dat maakt Yoga Nidra uitermate effectief overdag.

Iedereen heeft pauze nodig

Het actief en bewust beoefenen van rust overdag is volgens mij de sleutel tot meer rust in onze maatschappij, ondanks de 24/7 prikkels die we allemaal ervaren en de drukke omstandigheden van werk in combinatie met sociale, gezins-, sport activiteiten. En als je dan ook nog beter, efficiënter en creatiever kunt werken, dan is dat de grootste win-win!

Namasté

Gerelateerde Artikelen

Hoe pak je de ultieme nachtrust?

We zouden het soms anders willen zien, maar helaas zitten er maar 24 uren in een dag. En als je graag fit en gezond wilt blijven zou je een derde daarvan moeten slapen. Judith Noordzij, ondernemer en burn-out ervaringsdeskundige, nodigde mij uit voor de podcast...

Lees meer

Rustiger slapen met een zwaartekracht deken

Slapen is de ultieme overgave aan het niets. Je doet je ogen dicht en is het belangrijk dat je je veilig voelt. Maar als je de hele dag in een ‘aan’ modus staat, dan kan het ’s avonds moeilijk zijn om in slaap te vallen, of weer terug in slaap te vallen als je ’s...

Lees meer

Meer aandacht voor het belang van slaap!

Omdat ik met Happy Sleeper mijn missie heb gevonden, namelijk meer bewustzijn creëren rondom het belang van slaap, zal je begrijpen dat ik vorige week heel erg blij was met een uitnodiging voor een item over slaapproblemen in Nederland.  Ik mocht live op RTL4...

Lees meer
Met je ogen dicht een groter geluk bereiken

 

 

©2019 Happy Sleeper | Disclaimer  &  Privacy